Редактор: e-mail: Снимка и видео Фейсбук/Бойко БорисовПетел следи новините от днешното заседание на

...
Редактор: e-mail: Снимка и видео Фейсбук/Бойко БорисовПетел следи новините от днешното заседание на
Коментари Харесай

Премиерът: До 10 години България може да има изградена нова ядрена мощност

Редактор: 

e-mail: 

Снимка и видео Фейсбук/Бойко Борисов

" Петел " следи новините от днешното заседание на Министерския съвет. Едно от тях, която бе обявена от премиера, прикова внимание.

До 10 години България може да има построена нова нуклеарна мощ. На днешното държавно съвещание одобрихме отчет на министъра на енергетиката за опциите за създаване на нова нуклеарна мощ на площадка № 2 в АЕЦ „ Козлодуй “. Това е извънредно значимо за постигането на задачите Европейски Съюз за климатична индиферентност.

Миналата година дадохме мандат на АЕЦ „ Козлодуй “ да търси опция за реализация на 7-и блок, образува се и работна група от специалисти. В отчета им се отбелязва, че се поддържа построяването на 7-и блок на АЕЦ „ Козлодуй “ с наличното съоръжение от плана за АЕЦ „ Белене “.

Това са извънредно значими инфраструктурни планове, които подсигуряват и националната сигурност, и енергийната сигурност, и диверсификацията. Освен това употребяват и платеното от страната и данъкоплатците съоръжение за АЕЦ „ Белене “, написа Бойко Борисов в персоналния си профил във фейсбук.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР